Ana Brnabić
Srbija

Brnabić najavila smanjenje poreza na zarade, o pretnjama novinarima zbog Linglonga ne zna ništa

Izvor: 
FoNet Pon, 22/11/2021 - 21:41Premijerka Ana Brbabić rekla je da će minimalna cena rada početkom sledeće godine biti oko 35.000 dinara i da će država smanjiti poreze da bi smanjila udar na poslodavce.
 
Ona je, posle sastanka sa predstavnikom Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisavom Orbovićem, izjavila da je "teško ispraviti krive Drine iz prošlosti", ali da je svakako potrebno povećanje plata, što je "težak, zahtevan i dugotrajan proces, ali se ide u dobrom smeru".
 
 
Brnabić je navela da su od avgusta 2014. godine plate u javnom sektoru porasle 42 odsto, a u realnom 52 odsto, ali da se "taj jaz polako smanjuje".
 
Na pitanje o dešavanjima oko kompanije Linglong i pretnjama novinarima koji su izveštavali sa terena, Brnabić je izjavila da "nadležni organi odmah reaguju".
 
"Verujem da je tamo gde je trebalo MUP reagovao. Ne znam ništa o toj situaciji, pa ne mogu da govorim napamet. Da se to meni desilo, pozvala bih MUP da reaguje", rekla je.
 
Orbović je rekao da je na sastanku sa premijerkom došlo do zajedničke konstatacije, ali ne i do dogovora, ali da su i jedna i druga strana spremne da nastave razgovore.
 MarketingNajnovije vesti