Ana Brnabić prontscreen
Srbija

Brnabić: Vladavina prava u oblasti pravosuđa i medija prioritet buduće vlade

Izvor: 
Beta Uto, 12/07/2022 - 17:33Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa predsedavajućim Organizaciji za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) i ministrom spoljnih poslova Poljske Zbignjevom Rauom i istakla da će jedan od ključnih prioriteta i buduće Vlade biti aktivnosti u oblasti vladavine prava, i to pre svega reforma pravosuđa i medija.

 

Kada su u pitanju reforme u oblasti vladavine prava, Brnabić je poručila da je Vlada Srbije posvećena radu na unapređenju sveukupnog medijskog okruženja i da je u tome OEBS izuzetno važan partner, navodi se u saopštenju.

Ona je istakla da Organizacija predstavlja i most saradnje između vlade, sa jedne strane, i medija i organizacija civilnog društva, sa druge.

Predsednica Vlade istakla je značaj koji Srbija pridaje OEBS i ulozi koju ima u oblasti evropske bezbednosti.

Brnabić je pohvalila rad operacija na terenu, a posebno rad Misije OEBS u Srbiji, sa kojom smo, kako kaže, od uspostavljanja imali izuzetnu saradnju i koja daje značajan doprinos u sprovođenju reformskih procesa u Srbiji.

Govoreći o bilateralnim odnosima, predsednica Vlade je istakla da su odnosi dve zemlje tradicionalno prijateljski i zahvalila šefu poljske diplomatije na podršci koju pruža evropskom putu Srbije i Zapadnog Balkana.

Brnabić je zahvalila šefu poljske diplomatije na naporima u građenju dobrih odnosa dve države i dugogodišnjem konstruktivnom partnerstvu OEBS i Srbije.

Predsedavajući OEBS posebno je istakao kvalitet zakonodavnog okvira za zaštitu i unapređenje prava nacionalnih manjina u Srbiji i izrazio spremnost da nastavi saradnju sa našom državom po ovom pitanju.

 
MarketingNajnovije vesti