U poršeu firmirana roba vredna skoro 20.000 evra Foto: Uprava carina
Srbija

Carinici sprečili šverc garderobe vredne 20.000 evra

Izvor: 
013info Pon, 22/02/2021 - 14:10
Carinici su 20. februara 2021. godine na prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, zaplenili firmiranu robu, čija je vrednost procenjna na oko 20.000 evra.

 

Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu na ulazu u zemlju, zelenim kontrolnim prolazom namenjenim putnicima koji nemaju robu za carinjenje, pristigao „porše“ danskih registarskih oznaka.

 

Njime su iz Beča ka Beogradu putovali 27-godišnji danski državljanin srpskog porekla i 33-godišnja državljanka Srbije.

 

Na pitanje da li imaju nešto da prijave carinskoj kontroli i vozač i njegova saputnica su odgovorili odrično, rekavši da sa sobom nose samo lični prtljag.

 

Međutim, prilikom detaljne kontrole za koju je automobil ipak izdvojen, najpre su u prtljažniku pronađena dva velika kofera, a potom i na zadnjem sedištu dve kutije „krcate“ novim firmiranim stvarima robnih marki „luj viton“, „dior“ i „šanel“.

 

Vrednost torbi, novčanika, patika, cipela, kupaćih kostima, kaiševa, sunčanih i naočara sa dioptrijom procenjena je na oko 20.000 evra, na osnovu originalnih faktura pronađenih u torbi putnice koja se prijavila kao vlasnik neprijavljene robe.

 

Napominjemo da se prilikom prelaska granice u putničkom prometu mora prijaviti sva novokupljena roba čija vrednost prelazi 100 evra, jer se u suprotnom čini carinski prekršaj.

 

Fotografije: Uprava carina

 
MarketingNajnovije vesti