Policija i OKG Foto: MUP Srbije
Srbija

Članovi kriminalne grupe u koloni od 22 policijska vozila sprovedeni u Tužilaštvo za organizovani kriminal. Počelo saslušanje

Izvor: 
013info/Tanjug Pet, 05/02/2021 - 23:04Pripadnici organizovane kriminalne grupe, koji su juče uhapšeni u zajedničkoj akciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i Bezbednosno – informativne agencije, a po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, večeras su iz SBPOK-a na Makišu privedeni u Tužilaštvo za organizovani kriminal. 

U pratnji 22 vozila, u kojima su se nalazili pripadnici organizovane kriminalne grupe, bile su specijalne jedinice Žandarmerije i specijalne jedinice SBPOK-a, kao i pripadnici Interventne jedinice 92 Policijske uprave za grad Beograd.

Prilikom njihovog sprovođenja do Specijalnog suda saobraćajna policija je blokirala kompletnu trasu kretanja.

Njihovo saslušanje počelo je večeras oko 22 časa pred Tužiocem za organizovani kriminal povodom niza teških krivičnih dela za koja se terete, potvrđeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Na saslušanju će moći da se brane ćutanjem ili da iznesu odbranu, priznaju ili negiraju krivična dela u prisustvu svojih advokata.

Koliko će trajati saslušanje, teško je proceniti jer ima 19 osumnjičenih koji treba da budu ispitani, a trajanje saslušanja zavisi od njihove odluke da li će pričati ili se braniti ćutanjem.

Nakon saslušanja, tužilaštvo će odlučiti za koga će od 19 uhapšenih tražiti određivanje pritvora.

O pritvoru će odlučivati sudija za prethodni postupak Specijalnog suda.

Većini njih sutra rano ujutru ističe zadržavanje do 48 sati, pa se očekuje da do tada bude doneta i odluka o pritvoru.

 

 
MarketingNajnovije vesti