Prodavnica Foto: pixabay
Srbija

Da se struka pita: Smanjenjem cena životnih namirnica neki trgovinski lanci gase konkurencije

Izvor: 
Beta Pon, 07/02/2022 - 16:22Predsednik pokreta Da se struka pita Vladimir Kovačević danas je ocenio da pojedini trgovinski lanci pokušavaju da snagom kapitala ugase konkurenciju na tržištu tako što privremeno smanjuju cene nekoliko osnovnih životnih namirnica.

On je u saopštenju naveo da su takvi pokušaji gušenja konkurencije na tržištu mogući jer nedostaju zakoni koji bi uredili tu oblast.

Kovačević je istako da bi posle gašenja konkurencije usledilo znatno povećanje cena namirnica medju kojima su brasno, ulje, šecer, so, meso .

„Ovakvih pokušaja velikih lanaca marketa sa spekulacijom cena je bilo i u EU, da se silinom kapitala nametnu i prorede konkurenciju. Osujećeni su na vreme, donošenjem zakona o zabrani dampingovanja cena“, kazao je Kovačević.

Zatražio je da ministarka trgovine Tatjana Matić „preventivno deluje iniciranjem detaljnih zakona za uredjenje ove oblasti“.

„Ni jedan proizvodjač na svetu ne želi da vidi u policama marketa cenu svojih proizvoda koja je niža od prodajne cene“, naveo je Kovačević.

 

 
MarketingNajnovije vesti