Dokumentacija Foto: pixabay
Srbija

Danas ističe rok za dostavljanje APR-u finansijskih izveštaja za 2019.

Izvor: 
Tanjug Uto, 04/08/2020 - 09:16Pravnim licima odnosno preduzetnicima danas ističe rok za dostavljanje finansijskih izveštaja za 2019. godinu Agenciji za privredne registre (APR). 
 
APR će danas obezbediti dežurstva u Registru finansijskih izveštaja i Servis desku do ponoći, a ta agencija je, zbog velikog broja obveznika koji su dostavljali izveštaje u prethodna tri dana, obezbedila i dežurstva 1. i 2. avgusta od 9 do 15 časova.
 
Kako je saopštila APR u petak, očekivalo se da do isteka roka još oko 25.000 obveznika dostavi svoje izveštaje. Do tada je 246.264 obveznika ispunilo ovu obavezu.
 
Od tog broja 189.934 obveznika dostavilo je redovne godišnje finansijske izveštaje istovremeno sa podacima za statističke potrebe, 28.046 je dostavilo izjave o neaktivnosti, dok je redovne godišnje finansijske izveštaje samostalno dostavilo 28.284 obveznika.
 
Dežurstva u APR su obezbeđena radi pružanja stručne pomoći u vezi sa sastavljanjem i dostavljanjem finansijskih izveštaja i tehničke podrške obveznicima za rad u informacionom sistemu za elektronsko sastavljanje i dostavljanje izveštaja.
 
Rok za dostavljanje redovnih godišnjih finansijskih izveštaja izuzetno je ove godine produžen.
 
Na internet stranici Agencije, u okviru Registra finansijskih izveštaja, objavljene su informacije, odnosno instrukcije u vezi sa dostavljanjem finansijskog izveštaja za 2019. godinu, u formi pravila, tehničkih i korisničkih uputstava, kao i video uputstava. MarketingNajnovije vesti