Foto: Vojska Srbije
Srbija

Deo snaga za intervenciju Vojske Srbije stavljen u povišen stepen pripravnosti: Kod administrativne linije ispaljen hitac upozorenja

Izvor: 
013info Pet, 06/08/2021 - 20:33Patrola Vojske Srbije sa baze Mrče u Kopnenoj zoni bezbednosti danas oko 16.30 uočila je u rejonu Ugljarski krš grupu od oko 12 lica.

Region je u blizini administrativne linije sa Kosovom i Metohijom, lica su uhvaćena u nelegalnoj seči šume, a po nailasku patrole opalili su metak u vazduh.

Vojna patrola nakon toga ispalila je hitac upozorenja u vazduh i krenula ka grupi, koja je pustila psa na naše pripadnike, dok su se iz šumarka na oko 200 metara dalje čula još dva rafala.

"Pred vojnom patrolom navedena lica su se zatim razbežala i povukla u pravcu naše južne pokrajine. Prilikom ovog incidenta nije bilo povređenih. Deo snaga za intervenciju Vojske Srbije stavljen je u povišen stepen pripravnosti, dok je Vojska upoznala KFOR sa navedenim incidentom. Ističemo da će Vojska Srbije nastaviti da štiti bezbednost i imovinu građana Srbije", navodi se u saopštnju ministarstva odbrane.

 
MarketingNajnovije vesti