Zatvor Foto: pixabay
Srbija

Deset godina zatvora za udes na Karaburmi posle kojeg je dečak preminuo

Izvor: 
Tanjug Sre, 21/09/2022 - 14:03Prvi osnovni sud u Beogradu osudio je Lazara Galića (38) na kaznu zatvora od deset godina jer je 17. jula prošle godine izazvao saobraćajnu nesreću na Karaburmi, zbog koje je nekoliko dana kasnije od povreda preminuo devetogodišnji dečak.

Sud je doneo prvostepenu presudu na koju tužilaštvo i odbrana mogu da ulože žalbu.

Tužilaštvo je u svojoj završnoj reči zatražilo od suda da Galića za krivično delo teško delo protiv bezbednosti saobraćaja osudi na kaznu zatvora od osam godina, a za krivično delo nepružanje pomoći u saobraćajnoj nesreći osudi na kaznu od tri godine, te da mu izrekne jedinstvenu kaznu zatvora od 10 godina.

Galić se nalazi u pritvoru od hapšenja.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu optužnim predlogom protiv Galića od suda je tražilo da ga osudi na jedinstvenu kaznu od 10 godina zatvora zbog krivičnih dela - teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi, kao i meru bezbednosti Zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od pet godina.

On je nakon nesreće napustio lice mesta, nije se sam prijavio nakon nezgode, već ga je pronašla policija i nema prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije, jer mu je adresa prebivališta pasivizirana.

Tereti se da je 18. jula prošle godine oko 20.15 upravljajući putničkim vozilom u Ulici Marijane Gregoran izazvao saobraćajnu nesreću tako što je vozilom udario i oborio tri pešaka koji su kolovoz prelazili na obeleženom pešačkom prelazu, a zatim je napustio lice mesta, ostavljajući bez pomoći lica čije je povrede prouzrokovao.

U nesreći su deca S. B. (2011.) i L. B. (2016.) koja su prelazila ulicu u pratnji oca zadobila teške telesne povrede, a devetogodišnji dečak je od povreda preminuo u bolnici 22. jula 2021. godine.

Otac M. B. je tada zadobio lake telesne povrede.
MarketingNajnovije vesti