Foto: Pixabay
Srbija

Desetoro dece i vodič lakše povređeni u sudaru autobusa i automobila

Izvor: 
RTS Sub, 03/06/2023 - 12:47Autobus koji je prevozio decu iz Futoga, koja su krenula na ekskurziji u Tršić, sudario se sa automobilom, rečeno je RTS-u u policiji. Kod desetoro dece i vodiča konstatovane su lakše telesne povrede u šabačkoj bolnici. Uhapšen je vozač automobila.    Nesreća se dogodila oko 9.20 časova. Uviđaj je završen, a nakon popravke autobusa deca se vraćaju kući.

U autobusu je bilo 79 đaka.

"Imali smo sudar na ulasku u Šabac, čovek nam je izleteo ispred autobusa iz smera gde nije trebalo da bude, srećom, autobus je sporo vozio jer je vozač ulazio u grad, pa je šteta mala. Ima lakše povređenih, deset dece“, kaže Nastavnik muzičkog u OŠ Desanka Maksimović u FutoguĐorđe Kurjak.

Dr Luka Janković kaže da su svi dovezeni u stabilnom opštem stanju.

"Mislimo da su trenutno sve lakše telesne povrede, petoro ili šestoro je otpušteno odavde, trenutno je dijagnostika za ostalih petoro“, rekao je Janković.

Prema njegovim rečima, sve su povrede kontuzivnog tipa nagnječene, neki su udarili grudnim košem, neki ekstremititetima rukama nogama, jedino je vodič malo teže povređen on je u trenutku sudara stajao pa je telom udario o vetrobran.

Uviđaj je obavio tužilac Osnovnog javnog tužilaštva i naredio hapšenje vozača automobila (1946. godište) zbog ugrožavanja javnog saobraćaj.

 
MarketingNajnovije vesti