Foto: Pixabay
Srbija

Do danas poslodavci biraju kandidate za "Moju prvu platu"

Izvor: 
Tanjug Uto, 30/11/2021 - 09:09Rok do kog poslodavci koji učestvuju u programu Moja prva plata mogu da izaberu prijavljene kandidate, a što predviđa treća faza tog programa, ističe danas.

Predviđeno je da se u četvrtoj fazi potpisuju trojni ugovori između Nacionalne službe za zapošljavanje, poslodavca i izabranog kandidata, a sprovođenje programa počinje u roku od 15 dana od formiranja konačne liste poslodavaca sa izabranim kandidatima.

Programom Moja prva plata se mladima bez radnog iskustva omogućava da obave praksu na konkretnim poslovima kod poslodavaca, steknu znanja i veštine za rad i tako povećaju mogućnosti za zapošljavanje.

Planirano je da se u ovaj program uključi do 10.000 mladih do 30 godina, sa srednjim i visokim obrazovanjem, koji su bez radnog iskustva a nalaze se na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ).

Program Moja prva plata se, kako se navodi na sajtu NSZ, realizuje bez zasnivanja radnog odnosa u trajanju od devet meseci.

U tom periodu NSZ mladima sa srednjim obrazovanjem isplaćuje mesečnu novčanu naknadu od po 22.000 dinara, a onima sa završenim fakultetom po 26.000.

Osim mesečne naknade, mladima se uplaćuje i doprinos za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti.
MarketingNajnovije vesti