Srbija

Dodeljen stan dobitnici nagradne igre "Uzmi račun i pobedi"

Izvor: 
Tanjug Sre, 20/01/2021 - 13:07

Stan u Beogradu na vodi koji je Novosađanka Suzana Rakić osvojila u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi", od danas je zvanično njen, posle potpisivanja dokumenata sa ministrom finansija Sinišom Malim i direktorom Republičke direkcije za imovinu Jovanom Vorkapićem.

Suzana, koja je na potpisivanje u prostor Beograda na vodi došla sa ćerkom Anđelom i mužem, nije krila zadovoljstvo.

"Osećam se divno. Lep je osećaj. Bila sam jako uzbuđena kada sam dobila stan. Nisam verovala iskreno do dan danas. Drago mi je, kome ne bi bilo", rekla je ona i dodala da još ne zna hoće li posle dobitka stana promeniti Novi Sad za Beograd.

Ministar finansija Siniša Mali čestitao je dobitnici čija koverta sa fiskalnim računima je izvučena između 6,5 miliona drugih u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi".

Rekao je da je ona najsrećniji dobitnik najvrednije nagrade u prvom krugu igre i istakao da će stan u zgradi Arkadija, gde su završni radovi u toku, biti useljiv krajem jula.

"Zahvaljujem vam na učešću u nagradnoj igri i doprinosu borbi protiv sive ekonomije. Kroz nagradnu igru promovišemo uzimanje fiskalnih računa a Suzana Rakić je poslala 150 koverata sa 10 račcuna, što je ogroman doprinos", istakao je Mali.

Dodao je da je za drugi krug nagradne igre, za koji je za izvlačenje u subotu već pristiglo 7,5 miliona koverata, što je dobro za još veću promociju borbe protiv sive ekonomije i za svaki fiskalni račun.

"Srbija vodi borbu na dva fronta u ovom trenutku. Vodimo borbu za našu ekonomiju i u narednih par nedelja zaićićemo i sa novim programom mere podrške privredi i građanima Srbije. S druge strane vodimo računa i o zdravstvu, ulažemo u objekte, nabavljamo opremu i vakcine, nabavljamo lekove a za sve to je potreban novac", rekao je Mali i dodao da su javne finansije stabilne i da Srbija ima novca.

Minista je naglasio da je dobro da svaki građanin zna da kada uzima fiskalni račun, tada država nije prevarena, jer deo novca kroz poreze ide u budžet.

"Odatle ne samo da isplaćujemo plate i penzije, nego nabavljamo vakcine i lekove i borimo se i za bolji ekonomski položaj Srbije i sa druge strane za zdravlje naših građana", rekao je on.

Mali je primetio da je su se snovi Suzane Rakić o stanu ostvarile kao i snovi o izgradnji Beograda na vodi.

"Niste verovali, a na kraju neki snovi se ostvaruju. Kao što se svima nama, građanima Srbije i Beograda ostvario san da izgradimo lepi Beograd na vodi. Niko u to nije verovao osim možda nas par uključujući i predsednika Srbije", zaključio je on.
MarketingNajnovije vesti