Policija Foto: MUP Srbije
Srbija

Dojave o bombama u beogradskim školama

Izvor: 
B92/Novosti/RTS/N1 Pon, 16/05/2022 - 09:58Dojave o postavljenim bombama dobile su brojne škole u Beogradu, a njihov broj se povećava iz minuta u minut, piše B92.

Obaveštene su nadležne službe i predstoji pretraga specijalizovanih ekipa.

U OŠ "Vladimir Rolović" na Vidikovcu stigla dojava o bombi, pišu "Novosti". Takođe, roditelji čija deca idu u Osnovnu školu "Ivo Andrić" na Kanarevom Brdu dobili su poruku da ne šalju decu u školu jer je stigla dojava o bombi, javljaju beogradski mediji.

"Zbog dojave o postavljenoj bombi u školi, molim vas da obavestite decu i roditelje da prva smena ne može imati nastavu, dok se ne proveri od strane MUP bezbednosti istinitost ovoga. Molim vas da svi pratite obaveštenja i mailove kako bi bili u toku", navodi se u obaveštenju OŠ "Vladimir Rolović".

Kako se saznaje, dojava o bombi stigla je i u školu "Drinka Pavlović". Roditelji su obavešteni da deca ne mogu u školu zbog dojave o eksploziji, sve dok policija ne završi bezbednosnu proveru.

Dojave su stigle u osnovne škole "Kralj Petar Drugi Karađorđević" u Marulićevoj ulici, "Vladimir Rolović", "Ðura Jakšić", "Danilo Kiš", "Sveti Sava" i "Drinka Pavlović", "Sonja Marinković" u Zemunu, kao i "Josif Pančić" na Banovom brdu, i u još nekoliko novobeogradskih i zemunskih škola, navodi RTS.

Nastava nije ni počela, a deca koja pristižu vraćaju se kući.

Kako saznaje B92, i u srednjoj baletskoj školi stiglo je slično obaveštenje.

"Dobili smo dojavu o bombi, molimo vas javite svojim učenicima da ne dolaze, isto važi i za zaposlene", glasi poruka iz ove škole.

Prema rečima reportera, i u OŠ "Gavrilo Princip" u Zemunu ista situacija.

N1 prenosi da je na službeni mail Osnovne škole "Laza Kostić" u beogradskom bloku 23, takođe stigla dojava o postavljenoj bombi.

 
MarketingNajnovije vesti