Doktor korona Foto: pixabay
Srbija

„Dragiša Mišović", Zemun i Zvezdara ponovo primaju kovid pacijente

Izvor: 
Tanjug Pet, 26/06/2020 - 11:49Klinično bolnički centri "Dr Dragiša Mišović", Zvezdara i Zemun ponovo će primati kovid pacijente, zaključak je današnjeg sastanka ministra zdravlja Zlatibora Lončara i direktora kovid bolnica.

Ta tri kliničko-bolnička centra neće kompletno biti pretvoreni u kovid bolnice, već će po jedna bolnička zgrada u tim zdravstvenim ustanovama biti predviđena za prijem kovid pacijenata, kako bi se pomogao rad kovid bolnica - Infektivne klinike, VMC Karaburma i KBC "Bežanijska kosa".

Pozitivne trudnice, decu, kao i pacijente koji su na hemodijalizi primaće KBC "Dr Dragiša Mišović".

Takođe, odlučeno je i da se poveća broj kovid ambulanti, te će tako na većim opštinama, poput Novog Beograda, biti otvorene nove.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je apelovao na građane da, ukoliko osete neke sipmtome korone, prvo odu u kovid ambulantu matičnog doma zdravlja, a ne odmah na Infektivnu kliniku KCS.

"Svi domovi zdravlja u Srbiji imaju kovid ambulante, u kojim građani mogu da obave RTG pregled, bris grla, krvnu sliku... ", rekao je Lončar.

Od večeras dve kovid ambulante, u Ulici Čarlija Čaplina na Paliluli i u Ulici cara Dušana u Zemunu, rade 24 sata.

Lončar je rekao i da su bolnice u Čačku, Užicu i Kraljevu počele da zbrinjavaju kovid pacijente, koji će tu ostati na lečenju.
MarketingNajnovije vesti