Maska laboratorija Foto: pxhere
Srbija

Drugi slučaj korona virusa u Srbiji

Izvor: 
Blic Pon, 09/03/2020 - 19:16Na sajtu covid19.rs, koji je otvorilo Ministarstvo zdravlja, objavljeno je da je danas utvrđeno da je još jedna osoba u Srbiji zaražena korona virusom!

"Dana 9. marta 2020. godine, potvrđen je drugi slučaj COVID-19, kod kineskog državljanina", saopštili su nadležni.

Prvi slučaj zaraze korona virusom zabeležen je 6. marta u Subotici, kod muškarca iz Bačke Topole. Njegovo stanje je prema poslednjim informacijama stabilno.

"Do 18 sati u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirana je ukupno 101 osoba koja je ispunjavala kriterijume definicije slučaja. Od poslednjeg izveštaja do 18 sati 9. marta testirani su uzorci još šest osoba koji su bili negativni na korona virus", stoji u daljem saopštenju nadležnih institutcija.

Najpoznatiji srpski epidemiolozi su još u petak, kada je potvrđen prvi slučaj oboljevanja korona virusom u Srbiji, rekli da je realno očekivati da zaraženih bude u našim najvećim gradovima, a posebno u Beogradu.

- Poruka je sledeća, nastavljamo život kao i do sada, nema nikakve promene. Pojedini delovi zdravstvenog sistema biće žestoko opterećeni, jer moraju da se trasiraju svi kontakti – upozorio je pre nekoliko dana epidemiolog Predrag Kon.

Blic nezvanično saznaje da je u pitanju kineski državljanin koji živi i radi u Beogradu. Zvaničnu potvrdu još uvek nemamo.

 

 

 

 
MarketingNajnovije vesti