Marko Milanović Foto: Privatna arhiva
Srbija

Državno Prvenstvo osnovnih škola u šahu: Pančevu pripale titule prvaka i u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji

Izvor: 
013info Čet, 21/04/2022 - 19:25Proteklog vikenda u Sremskoj Mitrovici održano je Prvenstvo Srbije po razredima za mlade šahiste u organizaciji Šahovskog saveza Srbije i Ministarstva prosvete sa koga su u Pančevo stigle dve titule prvaka.

Konkurencija je bila ogromna, čak 698 takmičara koji su plasman izborili na regionalnim takmičenjima borilo se za pehare, medalje i diplome, što govori koliko je šah popularan i zastupljen u našoj zemlji.

Marko Milanović, najmlađi FIDE majstor šaha i višestruki Prvak Srbije, kao i ranijih godina i ove sezone je bio na visini zadatka. Sa svim pobedama i samo jednim "džentlmenskim" remijem u poslednjoj partiji iz 7 mečeva osvojio je 6,5 poena, čime je usamljen na prvom mestu potvrdio titulu.

Dan kasnije održano je ekipno školsko Prvenstvo Srbije na kome se nadmetalo 39 najboljih osnovnih škola u Srbiji. Marko je prvoj tabli predvodio svoje drugove iz OŠ "Stevica Jovanović" iz Pančeva koji su sigurnom igrom iz 7 utakmica ostvarili svih 7 pobeda čime je osim pojedinačnog, našem gradu pripala titula i ekipnog prvaka Srbije u šahu.

 
MarketingNajnovije vesti