demokratska stranka
Srbija

DS poziva prosvetne sindikate da podrže stav struke, a ne predizborno politikanstvo

Izvor: 
013info Sre, 26/01/2022 - 13:38


Demokratska stranka poziva sve sindikate u prosveti da snažno podrže stav struke i osude isključivo političku odluku vlasti da se ignoriše stav Udruženja pedijatara Srbije. Pozivamo sindikate da uz upotrebu svih sredstva sindikalne borbe izvrši dodatni pritisak na Ružića kako bi se nastava, bar u srednjoj školi i višim razredima osnovne - u narednih dve nedelje održavala onlajn, ali u realnom vremenu i uz komunikaciju nastavnika i učenika.

Resorni odbor za obrazovanje Demokratske stranke podseća javnost da je Udruženje pedijatara upozorilo da će povratak u školske klupe dovesti do naglog povećanja zaraženih među decom, a posledično i među učiteljima i nastavnicima. Srbija ovih dana obara sve rekorde po broju zaraženih, a povećava se i broj obolelih na respiratorima i broj preminulih. Ubrzano širenje virusa može dovesti do situacije u kojoj učenicima i neće imati ko da predaje, zbog potencijalno velikog broja obolelih nastavnika u narednim danima. Sa druge strane, kombinovani model nastave je najlošiji po decu, jer se uglavnom svodi na to da deo odeljenja sluša nastavu u školi, dok preostali učenici sede kod kuće, bez nastave.

Napokon, primer Hrvatske u kojoj je broj obolelih učenika za samo 5 dana, od povratka u klupe, porastao za skoro 70% trebalo bi da bude najbolji pokazatelj zašto prosvetni sindikati moraju da stanu u zaštitu učenika, nastavnika i celokupnog obrazovanja.
MarketingNajnovije vesti