DS Foto: DS
Srbija

DS zahteva formiranje Anketnih odbora u budućoj Skupštini zbog afera Hrkalović, Belivuk, prisluškivanja i Jovanjice

Izvor: 
013info Pet, 01/07/2022 - 15:44Predsednik Izvršnog odbora Demokratske stranke i budući poslanik Srđan Milivojević istakao je danas da je Srbija gurnuta u krimi rijaliti. U državi gde se ljudi melju u kući strave u Ritopeku pred nosom policije, gde se tela žrtava raznose bombama i rešetaju u po bela dana, gde se DNK tragovi zločina uklanjaju po nalogu vrha policije, gde se marihuana uzgaja na plantažama kao organska hrana dok te plantaže obezbeđuju pripadnici Bezbednosno informativne agencije i drugih bezbednosnih službi, prisluškuju se bez ikakvog pravnog osnova opozionari koji kritikuju ovu ogoljenu spregu režima i organizovanog kriminala a ne mafijaši. Ne treba zaboraviti ni aferu prisluškivanja ruskih opozicionara prilikom posete Beogradu koja je bacila posebnu senku sramote na Srbiju.

 

„Danas svedočimo prvim relevantnim dokazima o prisluškivanju opozicionih aktivista od strane Službe za borbu protiv ekstremizma i terorizma. Sama činjenica da se ova služba bavi praćenjem i prisluškivanjem opozicionih aktivista, dovoljno govori o frapantnim razmerama ove afere. Pri tome, meru tajnog nadzora nad opozicionom aktivistkinjom Jelenom B. tokom 2017. godine po izveštaju sačinjenom u Sektoru unutrašnje kontrole MUP-a sprovodili su policijski službenici Srećko L. i Predrag J. kojima je načelnik Darko C. omogućio aktivnost koja je u nadležnosti Sektora za specijalne istražne metode, iako oni formacijski ne pripadaju tom sektoru,“ istakao je Milivojević. Takođe, iz ovog izveštaja vidimo da su neovlašćena lica imala pristup stanici za tajni nadzor, da su imala ključ karticu i šifru, da su u ovu prostoriju ulazili po svom nahođenju bez ikakve pisane naredbe, čime su ugrožene i brojne druge akcije tajnog nadzora komunikacije. Posebno pitanje je koji tužilac i koji sud su omogućili ovu meru prema Jeleni B. i na osnovu čega. Ista ovakva afera je dovela do pada vlade u Makedoniji 2016. godine.

 

Dok slušamo Dijanu Hrkalović  kako Vučića poredi sa suncem, sudeći po mraku u koji je Srbija potonula, kod nas izgleda traje najduže pomračenje sunca u istoriji. S obzirom da u ovoj zemlji ništa ne može da se desi bez da se pita Aleksandar Vučić, jasno je ko stoji iza ove afere prisluškivanja opozicionih aktivista.

 

Srđan Milivojević je najavio da će,  ako se ikada završe izbori započeti 3. aprila, kao budući poslanik sa svojim kolegama iz Demokratske stranke, zahtevati da se u Narodnoj Skupštini Republike Srbije formiraju Anketni odbor o aferi prisluškivanja, Anketni odbor o delovanju kriminalnog klana Veljka Belivuka istaknutog člana SNS i njegovim vezama sa vrhom ovog režima i Anketni odbor o Jovanjici.

 

Posebno želim da na kraju današnje konferencije za novinare upozorim ovaj mafijaški režim da nikome ne pada na pamet da umesto kriminalaca, na osnovu lažnog svedočenja portparola i advokata mafije, hapsi policajce koji su otkrili Jovanjicu, najveću plantažu droge u Evropi. Kao sto je javnost u Srbiji ustala u odbranu Aleksandra Obradovića heroja uzbunjivača iz valjevskog Krušika, koji je pokazao da je moguće zvati se Aleksandar i voleti Srbiju, tako ćemo braniti i policajce kojima se danas crta meta na čela i leđa i preti hapšenjem jer su na najbolji mogući način potvrdili privrženost svojoj policijskoj zakletvi. Zato ću sa budućom poslaničkom grupom Demokratske stranke te ljude predložiti za najviša državna odlikovanja,“ istakao je Srđan Milivojević.

 

Milivojević je rekao da se nada se da ove najavljene aktivnosti Demokratske stranke neće biti povod za dalje odlaganje konstituisanja Narodne Skupštine i još jedno ponavljanje izbora u Velikom Trnovcu jer imamo posla sa čovekom spremnim na sve kada mu je ugrožen opstanak na vlasti. To najbolje znaju porodice Slavka Ćuruvije i Olivera Ivanovića.

 

 
MarketingNajnovije vesti