Foto: Pixabay
Srbija

Dveri i DJB: Kovid propusnice diskriminišu polovinu građana Srbije

Izvor: 
RTV/FoNet Sre, 20/10/2021 - 18:06


Pokret Dveri ocenio je danas da su kovid propusnice čista diskriminacija građana i zatražio od Vlade Srbije da na sutrašnjoj sednici ne usvoji tu "pogrešnu, diskriminatorsku i antiustavnu meru".

U saopštenju Dveri su ocenile da uvođenjem kovid propusnica Krizni štab i Vlada Srbije diskriminišu skoro polovinu građana Srbije.

"Po zvaničnim podacima, polovina populacije u Srbiji je vakcinisana, što znači da ova nedemokratska i koruptivna vlast planira da diskriminiše drugu polovinu stanovništva u Srbiji i da im na taj način nametne obaveznu vakcinaciju", navele su Dveri.

Pokret smatra da vakcinacija mora biti dobrovoljna i da niko ne sme biti diskriminisan po tom osnovu.

"Podele na vakcinisane i nevakcinisane građane su nam krajnje nepotrebne. To je pitanje prava na privatnost i zagarantovanog ustavnog prava da svako sam odlučuje o svome zdravlju", smatraju Dveri.

DJB: Mera bi imala i poguban uticaj na određene sektore ekonomije kojima bi se prihodi prepolovili

Pokret Dosta je bilo (DJB) upozorio je danas da bi uvođenje kovid propusnica predstavljalo ne samo kršenje Ustavom zagarantovanih prava i sloboda građana Srbije, već bi istovremeno imalo poguban uticaj na određene sektore ekonomije kojima bi se prihodi prepolovili.

"Korona virus je opasan po svu decu i zdrave ljude mlađe od 50 godina onoliko koliko je grip opasan po njih", istakao je DJB.

Pošto i vakcinisani i nevakcinisani prenose virus, ocenjeno je, "neshvatljiva je ideja da se kovid propusnicama bilo ko natera da prihvati vakcinu ako je ne želi".

 
MarketingNajnovije vesti