Boško Obradović Foto: Medija centar Beograd
Srbija

Dveri: Kovid propusnice gube smisao posle masovnog mitingovanja SNS u Areni

Izvor: 
FoNet Ned, 28/11/2021 - 17:47


Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je da su kovid propusnice i druge mere u borbi protiv pandemije izgubile svaki smisao posle masovnog mitingovanja vladajuće Srpske napredne stranke u subotu, u Beogradu, pred više desetina hiljada ljudi.

„Ne samo da su svi ti ljudi, među kojima je većina bila ucenjena da mora doći, grupno prevoženi autobusima iz čitave Srbije već su morali da prisustvuju partijskom događaju u zatvorenom koji je bio najveći mogući rizik za zaražavanje“, rekao je Obradović, navodi se u saopštenju Dveri.

On je rekao da subotnji događaj nije smeo da odobri Krizni štab „ako je pandemija zaista toliko prisutna i opasna, ako zarazu prenose i razboljevaju se i vakcinisani i nevakcinisani građani“.

„Ako je Krizni štab odobrio sinoćno kršenje svih mogućih mera na mitingu vladajuće stranke i toliki stepen ugrožavanja javnog zdravlja, onda pozivam Krizni štab da ukine kovid propusnice jer su one potpuno besmislene posle ovoga od sinoć, a da ne govorimo da su i do sada bile protivustavne i da su predstavljale kršenje osnovnih ljudski prava i sloboda, kao i veliki udarac za domaće preduzetnike, pre svega ugostitelje“, rekao je Obradović.

On je naveo da se isto odnosi i na incidente koje su na blokadama saobraćaja širom Srbije pravili batinaši iz redova vladajuće stranke ili neodgovorni policajci u uniformi, za razliku od većine časnih policajaca koji su bili korektni prema građanima koji su opravdano protestovali, o čemu se i lično uverio tokom blokade u Preljini kod Čačka.

Obradović je ocenio da je tragično ako je vlast spremna da zarad interesa po zlu čuvene strane multinacionalne kompanije „Rio Tinto“ izaziva građanski rat u Srbiji, što „Rio Tintu“ ne bi bio prvi put da daje povoda za to.

„Ovo su svakako dve teme na kojima vladajući režim može pasti ako bude insistirao na daljem ograničavanju ljudskih prava i ugrožavao našu slobodu, kao i ekološku i zdravstvenu bezbednost naših porodica“, ocenio je Obradović.

On je istakao da pokret Dveri ostaje sa pobunjenim narodom na ulici i u svim zajedničkim aktivnostima da se zaustavi dalje porobljavanje Srbije.

 
MarketingNajnovije vesti