Fabrika, radnik

Foto: Pixabay
Srbija

EIB odobrila kredit do 50 miliona evra za mala i srednja preduzeća u Srbiji

Izvor: 
N1/Beta Pon, 28/06/2021 - 18:00Evropska investiciona banka (EIB) i Unikredit banka Srbija potpisali su danas sporazum o obezbeđivanju do 50 miliona evra za finansiranje malih i srednjih preduzeća (MSP) u Srbiji kako bi im pomogli u oporavku od krize prouzrokovane pandemijom koronavirusa.

Kredit će pomoći kompanijama da prevaziđu finansijska ograničenja koja je donela pandemija, održavajući likvidnost i radna mesta, navedeno je u saopštenju.

„Posvećeni smo stvaranju uslova potrebnih za brži oporavak od kovida19 i tranziciju srpske privrede ka otpornijem, zelenom, održivom modelu, sposobnom da se uspešno takmiči na globalnim tržištima“, rekla je potpredsednica EIB zadužena aktivnosti banke u Srbiji Liliana Pavlova.

Kako je precizirano, u pitanju je četvrta kreditna linija koja je obezbeđena kao podrška srpskim kompanijama u okviru finansijskog paketa Tim Evropa za oporavak od posledica pandemije koronavirusa na Zapadnom Balkanu.

Sa danas potpisanim zajmom, ukupno finansiranje EIB-a za oporavak od krize izazvane koronavirusom, koje je obezbeđeno za mala i srednja preduzeća iz Srbije od početka pandemije, dostići će 140 miliona evra.

 
MarketingNajnovije vesti