Foto: pixabay
Srbija

Er Srbija otkazuje popodnevne letove vikendom za London, a tu je i jedan paradoks

Izvor: 
RTS Ned, 03/07/2022 - 10:28Počev od subote, 9. jula, Er Srbija će obustaviti popodnevne letove subotom i nedeljom za London, i tako će biti do kraja meseca, zbog nedovoljnog broja zaposlenih na aerodromu Hitrou.
 
Kako prenosi Radio-televizija Srbije (RTS), i dalje je veoma teška situacija na aerodromu "Hitrou" u Londonu zbog smanjenih usluga usled nedovoljno radnika.
 
Er Srbija je bila prinuđena da otkaže jučerašnji let između Beograda i Londona, a potom i povratni let, saopštio je nacionalni avio-prevoznik.
 
Zbog najave sa aerodroma "Hitrou" da usluga popodnevnih letova vikendom neće biti moguća ni u narednom periodu, Er Srbija je, kako se navodi, prinuđena da otkaže popodnevne letove subotom i nedeljom tokom čitavog meseca, počev od subote, 9. jula.
 
Današnji popodnevni let JU386 između Beograda i Londona Er Srbija će morati da obavi zato što je uslovljena mogućnošću da u suprotnom izgubi istorijski slot - pravo sletanja na Hitrou u određeno vreme. Putnici na tom letu će moći da putuju samo sa ručnim prtljagom. Na povratnom letu iz Londona JU387 prevoz putnika neće biti moguć, pa je kompanija prinuđena da taj let otkaže.
 
Srpska nacionalna avio-kompanija je, kako se ističe, tako dovedena u paradoksalnu situaciju da joj se najavljuje da neće biti mogući prihvat i otprem putnika, njihovog prtljaga, dok se sa druge strane insistira da se letovi obave, pa čak i delimično ili potpuno prazni.
 
 MarketingNajnovije vesti