Pixabay
Srbija

Evo gde beogradske vlasti nameravaju da presele Zoo vrt

Izvor: 
Politika/Nova.rs Čet, 02/02/2023 - 18:37Beogradski zoološki vrt koji se na Kalemegdanu nalazi od osnivanja 1936. godine, biće premešten na Adu Ciganliju, prenosi Politika pisanje beogradskih medija.

Kako navode u Upravi Grada Beograda, prvi čovek prestonice Aleksandar Šapić, sutra će sa saradnicima, Markom Stojčićem i Robertom Đukićem, posetiti Adu Ciganliju, odnosno Adu Safari, gde će ubuduće biti životinjsko carstvo, piše Politika.

Za sada, još uvek nije poznato šta će biti na mestu današnjeg Vrta dobre nade ispod Beogradske tvrđave.

Podsetimo, nova.rs objavila je ranije danas da se beogradski Zoološki vrt seli, i da će javnost o tome sutra i zvanično obavestiti gradonačelnik Šapić.

Zoološki vrt otvoren je 1936. godine ispod tvrđave, na Kalemegdanu, nekoliko puta je proširivan, ali je posle devastacije u Drugom svetskom ratu sveden na oko sedam hektara.

Kako je Nova.rs ranije pisala, dugogodišnja ideja da se Zoološki vrt preseli iz centra grada našla se u urbanističkom planu iz 2022. godine.

Kako tvrde iz Urbanističkog zavoda Beograda, površina od sedam hektara, gde se sada nalazi Zoo vrt, jeste neuslovna za životinje, pa je ideja da se ovo zdanje prebaci na periferiju grada, prenosi nova.rs.
MarketingNajnovije vesti