Devojka za kompjuterom Foto: pxhere
Srbija

Facebook uvodi promene: Podaci koji se 1. decembra brišu s vaših profila

Izvor: 
RTS Uto, 22/11/2022 - 10:29Promena će stupiti na snagu 1. decembra.

Nekoliko polja koja sadrže informacije o korisniku, uključujući verske i političke stavove, biće uklonjena prvog decembra, navode iz Facebooka.

Facebook je obavestio korisnike da će od sledećeg meseca ukloniti četiri polja sa informacijama sa profila. Ta polja obuhvataju verske stavove, političke stavove, adrese i polje „zainteresovani za“, koje ukazuje na seksualnu orijentaciju korisnika.

Promena će stupiti na snagu 1. decembra. Portparol kompanije rekao je da je razlog promene da se društvena mreža učini lakšom za korišćenje, prenosi RTS.

„Kao deo naših napora da učinimo Facebook lakšim za navigaciju i korišćenje, uklanjamo nekoliko polja profila: zainteresovani za, religijski stavovi, politički stavovi i adresa. Šaljemo obaveštenja ljudima koji su popunili ova polja, obaveštavajući ih da će biti uklonjena“, navedeno je u saopštenju kompanije.

Obaveštenje ukazuje da će ostale informacije korisnika ostati na njihovim profilima zajedno sa ostatkom njihovih kontakt i osnovnih informacija.

Odluka Facebooka da se reši ovih specifičnih polja profila deo je napora da unapredi svoju platformu, koja se trenutno sastoji od nekoliko funkcija koje su donekle zastarele.

Vredi napomenuti da su polja informacija koja je Facebook odlučio da ukloni – ona koja druge velike društvene mreže ne nude. Platforme kao što su Instagram i Tik-tok imaju obrazac jednostavnih biografija koje omogućavaju korisnicima da podele podatke o sebi ne ulazeći u konkretne detalje, kao što su politički ili verski stavovi“.

Ranije su ljudi možda bili zainteresovani da svoje profile popune dodatnim informacijama, ali pošto su pravila kršenja privatnosti sve jasnija i definisanija – korisnici možda više neće želeti da dele dodatne detalje o sebi na mreži.
MarketingNajnovije vesti