šatori printscreen
Srbija

Filenseri šatorima blokirali ulicu ispred Skupštine VIDEO

Izvor: 
nova.rs Sre, 07/04/2021 - 19:12Frilenseri su se večeras okupili na platou ispred Narodne Skupštine, gde su postavili šatore. Obećali su da će večeras kampovati na tom mestu, dok je za sutra zakazan protest. Oni su revoltirani odlukom Vlade Srbije da usvoji rešenje za frilensere, koje smatraju neprihvatljivim.

Udruženje radnika na internetu najavilo je protest u četvrtak 8. aprila, sa početkom u 11 sati ispred Skupštine Srbije, koji je reakcija to što je Vlada usvojila rešenje za frilensere, koje smatraju neprihvatljivim. Kao uvod u protest, nezadovoljni frilenseri su danas od 18 časova počeli da se okupljaju ispred Skupštine i postavljaju šatore za kampovanje.

“Očekujemo da na protest dođe veliki broj frilensera, ali su nam se javljali i oni koji podržavaju ‘Ekološki ustanak’, pa očekujemo i njih”, kaže Katarina Pavlović iz Udruženje radnika na internetu kaže za Nova.rs.

Objašnjava da je za kampovanje, a nakon toga i za protest, organizovan autobuski prevoz iz većih gradova, kao što su: Subotica, Novi Sad, Kragujevac, Kraljevo, Čačk, Užice, Aleksinac, Bor, Niš.

Zvanični zahtevi Udruženja radnika na internetu za sad ostaju isti i svode se na to da im se ne naplaćuje porez za pet godina unazad, kao i da kamatne stope za tekuće dugove budu  manje.

Podsećamo, dva dana nakon što su predstavnici Udruženja radika na internetu 30. marta odbili predlog Vlade i napustili pregovore, Vlada je sastavila nov predlog koji je prihvatilo Udruženja frilensera i preduzetnika (UFPS).
MarketingNajnovije vesti