Pixabay
Srbija

Forbs objavio listu „Pet potcenjenih gradova koje treba posetiti na Balkanu“: Na listi i jedan grad iz Srbije

Izvor: 
FoNet/Danas/Niške vesti Sub, 03/12/2022 - 16:02Američki biznis magazin Forbs objavio je listu „Pet potcenjenih gradova koje treba posetiti na Balkanu“, na kojoj se pored Varne u Bugarskoj, Berata u Albaniji, Ohrida u Severnoj Makedoniji i Doboja u Bosni i Hercegovini našao i Niš, prenele su danas Niške vesti.

Forbs navodi da je Balkansko poluostrvo savršeno za dug odmor zbog slikovitih plaža, visokih planina, niza drevnih znamenitosti koje treba istražiti, ali i zato što su delovi regiona u velikoj meri van radara za međunarodne turiste.

„U južnim krajevima Srbije, Niš je dao veliki broj rimskih careva, a legendarni Konstantin Veliki bio je jedan od mnogih koji potiču iz tog grada. U modernom dobu postoji bogat niz istorijskih građevina i znamenitosti koje treba otkriti, u rasponu od veličanstvene Niške tvrđave iz 18. veka do Ćele kule, jezive građevine ukrašene lobanjama srpskih pobunjenika koji su izgubili živote u neuspelom ustanku protiv Osmanskog carstva“, navodi se u tekstu Forbsa.

Dodaje se da je Niš je dom predivne scene hrane, sa vrhunskim restoranima koji rade u centru grada.

Niš je pre nekoliko godina kao značajnu turističku destinaciju preporučio i britanski nacionalni servis BBC na svom portalu BBC Travel u tekstu „Srbija: mesto gde treba biti“, podsećaju Niške vesti.
MarketingNajnovije vesti