Protest ispred Skupštine
Srbija

Fotoreporteru Bete razbijena glava na protestu u Beogradu, napadnuta i ekipa Al Džazire

Izvor: 
FoNet/N1 Sub, 11/07/2020 - 10:31Fotoreporteru novinske agencije Beta Milošu Miškovu utvrđena je fraktura lobanje i tokom noći je zadržan u Urgentnom centru, izjavio je glavni urednik Bete Dragan Janjić.
 
Miškov je u petak uveče, tokom protesta ispred Skupštine, pogođen ciglom u glavu, a njegovoj koleginici Svetlani Dojčinović povređena je ruka.
 
Tokom protesta prethodnih nekoliko dana povređeno je petoro članova redakcije Beta - dva snimatelja, dvoje fotoreportera i jedan novinar.
 
"Moja pretpostavka je da su, verovatno, kamere bile razlog da budu napadnuti jer su ti demonstranti insistirali da ne budu snimljeni", rekao je Janjić.
 
Napadnuta i ekipa Al Džazire
 
Tokom nereda na demonstracijama u Beogradu u petak, napadnuta je i ekipa Al Džazire Balkan. Izveštači su dobro, ali im je stradala oprema.
 
Reporterka Natalija Lučić i snimatelj Tarek Ani su napadnuti dok su se vraćali sa platoa ispred Skupštine Srbije, odakle su izveštavali.
 
Jedna grupa huligana terala je ekipu N1 sa stepeništa Skupštine, a jedan od njih izbio je mikrofon reporteru iz ruke. Reporter N1 Petar Gajić i snimatelj nisu povređeni.
 
Ta agresivna grupa terala je i fotoreportere.
 MarketingNajnovije vesti