Foto: Needpix
Srbija

Frilenserima nije dozvoljen ulazak u Skupštinu Srbije

Izvor: 
Beta Sre, 21/04/2021 - 14:01Predsednik Udruženja radnika na internetu (frilenseri) Miran Pogačar rekao je danas da predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić nije dozvolio ulazak predstavnicima tog udruženja na sednicu kako bi učestvovali u raspravi o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak građana.
 
Pogačar je za Betu rekao da se nalaze ispred zgrade Skupštine i da će sačekati ako neko od poslanika izađe da razgovaraju o problemu oporezivanja frilensera.
 
Udruženje radnika na internetu nezadovoljno je Predlogom izmena i dopuna Zakona o porezu na dohodak građana i traži da se povuče iz procedure jer će im poreska opterećenja biti izuzetno visoka.
 
Država im je otpisala kamate, kako je navedeno u predlogu zakona, na dug u poslednjih pet godina, od 2015. godine, uvela neoporezivu mesečnu osnovicu od 32.000 dinara i obavezala da ostatak duga plaćaju u mesečnim ratama deset godina.
 
Predlogom izmena Zakona o porezu na dohodak je predviđeno da od kraja prošle godine do 1. oktobra ove godine frilenseri porez plaćaju tako što će neoporeziva osnovica biti 18.300 dinara.
 
Pogačar je rekao da su i dalje spremni za razgovor o trajnom rešenju oporezivanja radnika na internetu.
 
Rasprava o Predlogu izmena Zakona o porezu je na dnevnom redu današnje sednice Skupštine Srbije, na kojoj se raspravlja i o rebalansu ovogodišnjeg budžeta.MarketingNajnovije vesti