pasos
Srbija

Građani Srbije od sutra mogu u Sloveniju bez obaveznog testa i karantina

Izvor: 
Nova/RTS Ned, 27/09/2020 - 20:37Vlada Slovenije saopštila je da je Nacionalni institut za javno zdravlje procenio da i Srbiju treba staviti na "zelenu listu", što znači da naši građani mogu da uđu u Sloveniju bez obaveze karantina. 
 
Vlada je primila k znanju Procenu epidemiološke situacije u Evropskoj uniji i Šengenskom prostoru, Balkanu i odabranim trećim zemljama, Procenu epidemiološke situacije u zemljama i  preporuku Evropske komisije, kao i kriterijume za broj zaraženih na 100.000 stanovnika, koje je po zemljama pripremio Nacionalni institut za javno zdravlje", saopštila je Vlada Slovenije i objavila spisak zemalja koje će od sutra biti na "zelenoj listi".
 
Zelena lista, inače, predstavlja spisak zemalja u kojima je 14-dnevna incidencija zaraze korona virusom najviše 25 osoba na 100.000 stanovnika.
 
Na slovenačkoj zelenoj listi od sutra, odnosno 28. septembra 2020. su: Кipar, Finska, Letonija, Lihtenštajn, Litvanija i Poljska od članica EU, kao i treće zemlje: Srbija, Australija, Južna Кoreja, Novi Zeland i Urugvaj.
 
Istom odlukom, na narandžastoj listi zemalja od sutra će biti Mađarska, Austrija i Hrvatska.  MarketingNajnovije vesti