Goran Trivan printscreen
Srbija

Građanski front podnosi krivične prijave protiv ministra Trivana zbog zagađenja

Izvor: 
Beta Pet, 21/02/2020 - 13:34Građanski front saopštio je da će podneti dve krivične prijave protiv ministra zaštite životne sredine Gorana Trivana, zbog nepreduzimanja mera zaštite životne sredine i povreda prava na informisanje o stanju životne sredine.
 
"Smatramo da je ministar Trivan odgovoran zato što nije preduzeo mere iz nadležnosti svog ministarstva, a bio je u obavezi da to uradi, što je za posledicu imalo zagađenje životne sredine, odnosno zagađenje vazduha velikog obima u više gradova i opština u Srbiji", navedeno je u saopštenju. 
 
Naveli su da je Trivan uskratio pravovremene i potpune informacije o visini aerozagađenja, opasnostima i rizicima po zdravlje građana Srbije, te davao neistinite podatke o uzrocima, razmerama i uticaju aerozagađenja i potrebi zaštite zdravlja stanovništva, odnosno potrebi preduzimanja hitnih mera. 
 
"Obe krivične prijave detaljno opisuju ozbiljnost problema zagađenja vazduha. U njima iznosimo i detaljne dokaze ne samo da je ovakva reakcija izostala, već i da je ministar svesno obmanjivao javnost i skrivao prave dimenzije problema", dodaje se u saopštenju. 
 
Građanski front je savez političkih pokreta i inicijativa koji čine pokreti Ne davimo Beograd, Lokalni front iz Kraljeva, Inicijativa za Požegu, Lokalni front Valjevo, Udruženi pokret slobodnih stanara iz Niša, Građanski front Vlasotince, Kritična masa Kula i Bez straha Apatin.
 MarketingNajnovije vesti