Hadžiomerović printscreen (Insajder TV)
Srbija

Hadžiomerović: Niko ne istražuje kako informacije iz istraga „cure“ u medije

Izvor: 
Insajder/UNS Pon, 09/05/2022 - 22:34U razgovoru sa Jugoslavom Ćosićem na Insajder televiziji bivši sudija Apelacionog suda Omer Hadžiomerović objasnio je da je medijsko „donošenje presuda“ pre sudova i „curenje“ informacija u medije štetno po sudski sistem i građane.

Hadžiomerović je gostujući u emisiji „Intervju“ rekao da neki sličajevi imaju ogromno prisustvo u medijima, kao što je suđenje grupi Veljka  Belivuka.

„Čini mi se da neki mediji zapravo time žele da povećaju tiraž, iznoseći neke podatke i proverene i neproverene. Posebno je problem „curenje informacija“a to predstavlja krivično delo odavanja neke službene tajne“, izjavio je Hadžiomerović i dodao da to niko ne istražuje i ne zna da je iko odgovarao za to što je „procurela“ neka informacija.

On je u daljem razgovoru izjavio da je drugo pitanje ako su mediji pod uticajem neke političke strukture i objasnio da oni pod uticajem vlasti verovatno žele da proizvedu neki efekat koji ti koji ih instruiraju da tako rade žele da ostvare.

Na pitanje kako cure informacije iz istrage Hadžiomerović je odgovorio da informacije može da da onaj koji ih ima ili onaj koji ih je primio, na primer policija ili tužioci.

Hadžiomerović se u emisiji „Intervju“ osvrnuo i na slučaj Dijane Hrkalović i njegovo medijsko prisustvo i rekao da slučaj izaziva pažnju isključivo zbog aktera.

„Taj slučaj pravno nije ništa posebno. Interesantna je ličnost koja je to delo izvršila i interesantno je okruženje, okolnosti šta je ta ličnost bila. Takvih i drugih dela ima jako puno, ali ono što izaziva interesovanje javnosti nije samo delo koje je izvršeno, nego ko ga je izvršio, pod kojim okolnostima i šta je izazvalo veliku medijsku pažnju i to je normalno za javnost“, istakao je Hadžiomerović.

 

 
MarketingNajnovije vesti