Grad Foto: pixabay
Srbija

HITNO SAOPŠTENJE RHMZ: Još nismo „pregurali” trećinu sezone, a već je potrošen rekordan broj raketa!

Izvor: 
B92 Čet, 11/06/2020 - 11:41RHMZ objavio je hitno saopštenje o utrošku rekordne količine protivgradnih raketa. Navode da su štete od grada minimalne.

Izrazito nestabilna vremenska situacija ove godine uslovila je čestu pojavu olujno-gradonosnih oblaka, naveli su meteorolozi.

"Još nismo „pregurali“ trećinu sezone odbrane od grada, a već je utrošeno rekordnih 4684 rakete, što nije zapamćeno u istoriji. Potrošeno je za 1395 raketa više nego što je bila ukupna potrošnja u 2015. godini. Samo za poslednja tri uzastopna dana ispaljeno je 2759 raketa, što do sada nije zabeleženo. Na dan 10. juna ispaljeno je preko 1200 protivgradnih raketa sa 284 protivgradne stanice, što je rekordna količina raketa ispaljenih u jednom danu. Vrednost do sada ispaljenih raketa, za jedan mesec i 25 dana ovogodišnje protivgradne sezone, je 1,5 miliona evra.", navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da su štete od grada minimalne u odnosu na poljoprivredne površine zahvaćene jezgrima kumulonimbusnih oblaka, koje su bile realno ugrožene od grada.

 
MarketingNajnovije vesti