Publika na koncertu Foto: pxhere
Srbija

Hoćemo li Novu godinu dočekati zajedno na koncertima

Izvor: 
RTS Čet, 23/12/2021 - 09:11Domaća turistička mesta, posebno planine, za novogodišnje praznike gotovo su puna. Za one koji ne putuju, većina gradova Srbije organizuje novogodišnje koncerte na trgovima. Lekari zabrinuto odmahuju glavom i kažu da će naša zemlja biti jedna od retkih koja će to uraditi.

Pobornici novogodišnjih koncerata kažu da okupljanja na otvorenom nisu mesta velikog rizika od zaražavanja, pa se tako u Beogradu već uveliko slavi na više lokacija u gradu, i ti programi su uglavnom namenjeni deci. Koncerti počinju 29. decembra sa velikim finalom 31. kod Doma Narodne skupštine, gde nastupaju Marija Šerifović, Jelana Karleuša i Sara Jo.

"Ono što je meni možda recimo najdraže, a i biće najlepše da se vidi to je vatromet od 11 minuta, sa 250 pozicija, sa laserima sa Beogradske kule koja će biti posebno osvetljena, tu će tako đe biti koncerti, sve to naravno uz poštovanje mera kako bismo mogli da slavimo i kako bismo i posle Nove godine u januaru da primamo strane goste i uživamo u svemu što Beograd pruža", kaže Miodrag Ppopović, direktor Turističke organizacije Beograda.

Ispred Prve kragujevačke gimnazije proslava Nove godine počinje 31. decembra u podne, muzikom osamdesetih godina prošlog veka i nastupom Kulturno-umetničkog društva Abrašević. 

"Od devet uveče nastupa di džej Srećko Divić, od deset promocija novog albuma benda Dark šajns, a od 11 do jedan grupa Kerber. U ponoć gost je Danica Spasojević, operska pevačica i sve to uz vatromet", kaže Nebojša Jakovljević, direktor Doma omladine u Kragujevcu.

U Nišu, novogodišnje svetkovine počinju u ponedeljak, 27. decembra, programima za decu. Biće tu muzike, plesa, druženja sa životinjama. Nišlije će u Novu 2022. uvesti Alen Ademović i Zorica Brunclik.

"Ono što nas je posebno obradovalo to je da veliki broj turista koji se nadaju da će moći da uđe u Srbiju tokom novogodišnjih praznika najvljuju svoju posetu iz Bugarske i Severne Makedonije i mi se nadamo da ćemo 31. zajedno sa Nišlijama, našim sugrađanima dočekati Novu 2022. godinu", kaže Dragana Petković, direktorka Turističke organizacije Niša.

Novi Pazar već šest godina ne organizuje doček Nove godine, već novac koji bi za to potrošili prosleđuju onima kojima je u tom trenutku najpotrebniji. 

"Nama je drago što su našim primerom krenule i neke druge lokalne samouprave, tako da će se za one novogodišnje praznike obradovati upravo deca bez roditeljskog staranja", kaže Nihat Biševac, gradonačelnik Novog Pazara.

Da nam se proslava ne obije o glavu, važno je da i u novogodišnjoj noći poštujemo mere i brinemo o sebi i drugima. Dok je nas biće i novih godina i slavlja.
MarketingNajnovije vesti