Žena za kompjuterom Foto: pixnio
Srbija

I elektronski možete da proverite da li vam poslodavci plaćaju doprinose i u kolikom iznosu

Izvor: 
Tanjug Ned, 30/01/2022 - 21:48Radnici koji žele da provere da li im poslodavci plaćaju doprinose i u kolikom iznosu, sa kojim datumom su odjavljeni ili prijavljeni, to mogu da urade i elektronski.
 

Doduše do Fonda PIO moraju otići da uzmu šifru, odnosno pin kod, sa kojim kasnije mogu kada god žele da provere podatke o sebi.

Preuzimanje šifri lično, a ne elektronskim putem, predviđeno je kako bi se obezbedila puna sigurnost i zaštita ličnih podataka korisnika ove usluge, navodi se na sajtu Fonda PIO uz objašnjenje da se šifra uzima jednom, koristi trajno i da je ova usluga potpuno besplatna.
 
Da bi došao do željenih podataka radnik na portalu Fonda PIO ukucava jedinstveni matični broj, pin kod i verifikacioni sistemski kod.
 
Građani koji žele da budu još sigurniji, pin kod mogu kroz opciju promena pina na sajtu Fonda PIO da promene u bilo koji šestocifreni broj.
 
Ukoliko im se desi da pin kod izgube ili zaborave, mogu da se jave Fondu PIO i traže novu šifru.
 
To je rešenje koje je predviđeno i za slučaj da 10 puta unesu pogrešnu šifru jer će im tada automatski biti onemogućeno da pristupe traženim podacima te će im pristup biti odobren samo uz novu šifru.
 
 MarketingNajnovije vesti