Maska Foto: pixinio
Srbija

I komunalni milicajci kažnjavaju kršenje mera, mogu naložiti zatvaranje lokala

Izvor: 
Tanjug Sub, 14/11/2020 - 16:05U skladu za izmenama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, Komunalna milicija sada će moći da kontroliše i kažnjava za nepoštovanje mera, osim sanitarnih inspektora, što je do sada bio slučaj.

 

"Novim zakonom, mogućnost kontrole primene mera data je i Komunalnoj miliciji i Komunalnoj inspekciji. Tako da će Komunalna milicija u punom kapacitetu raditi i na kontroli ugostiteljskih objekata, tržnih centara, maloprodaje, ali i građana koji ne nose maske u zatvorenom prostoru", pojasnio je za Tanjug sekretar za poslove komunalne milicije Ivan Divac.

On je podsetio da je Komunalna milicija do sada, i pre stupanja izmena zakona na snagu, svakodnevno asistirala inspekcijama, pre svega sanitarnoj, u kontroli poštovanja mera, a prilagodiće se, kaže, i eventualnim novim merama.                                            

Izmenama Zakona, koje su od juče na snazi, Komunalna milicija može da naloži da se isprazni prostor u kojem je došlo do kršenja zaštitnih mera, kao i da zatvore objekat najduže do 72 sata.

"Sinoć smo, sa komunalnom inspekcijom, bili u kontroli ugostiteljskih objekata. Sinoć nije bilo kršenja mera, odnosno samo dva ugostiteljska objekta su radila posle 23 sata, a Komunalna milicija je naložila da se oba isprazne i zatvore", rekao je Divac.

On je naveo da Komunalna milicija u Beogradu, u uniformisanom sastavu ima 320 policajca, koji su angažovani na obavljaju redovnih, ali proširenih nadležnosti koje su dobili.

I u Pančevu je mali broj komunalnih milicajaca. Prema poslednjem godišnjem izveštaju ih je bilo devet, ali je jedan obavljao administrativne poslove. 

 
MarketingNajnovije vesti