Mural s likom Nebojše Glogovca Foto: Facebook/Anfiteatar/@Anfiteatar
Srbija

I Kraljevo dobilo mural sa likom Nebojše Glogovca

Izvor: 
nova.rs/013info Pon, 13/07/2020 - 10:54

Članovi nezavisne pozorište produkcije "Grupa Grupa" iz Kraljeva naslikali su na zgradi u Čika Ljubinoj 2 u svom gradu mural sa likom glumca Nebojše Glogovca (1969-2018).

“Sad i Kraljevo ima znak sećanja na jednog od najvećih umetnika Srbije, Nebojšu Glogovca”, objavio je na Fejsbuku glumac Vladan Slavković, osnivač i direktor pozorištne produkcije “Grupa Grupa”.

Mural, na kome piše “Nebojša Glogovac, heroj života”, nalazi se u dvorištu gde mladi iz “Grupa Grupa” izvode predstave, objavila je nova.rs.

Oslikavanje novog murala sa likom jednog od najznačajnijih srpskih glumaca izazvalo je pozitivne komentare na društvenim mrežama, ali i one tipa: “Odmah postavljam video nadzor da nekome ne padne neka glupost na pamet”.

Taj komentar izazvan je nedavnim uništenjem murala sa likom Glogovca u Užicu, zbog čega je reagovalo Udruženje dramskih umetnika Srbije ocenivši to kao sraman čin da bi naknadno užičke vlasti uputile dopis UDUS-u sa obećanjem da će naći mesto za novi mural.

U Pančevu, gradu u kom je Glogovac proveo mladost, neposredno nakon njegove smrti postojala je inicijativa da se imenom Nebojše Glogovca nazove Kultirni centar, ali je od nje gradska vlast odustala. Nebojša nije čak ni prilikom imenovanja stotinak ulica koje su bile neimenovane u našem gradu bio na spisku zaslužnih.

 MarketingNajnovije vesti