Karataš
Srbija

I pančevački strelci u Kampu perspektivnih takmičara Streljačkog saveza Srbije na Karatašu

Izvor: 
013info Pet, 12/08/2022 - 12:29Iva Rakonjac, Marko Ninković i OgnjenBunčić, članovi SD "Pančevo 1813" učestvovali su na Kampu perspektivnih takmičara Streljačkog saveza Srbije, koji se održan protekle nedelj na Karatašu, pod pokroviteljstvom Ministarstva za omladinu i sport Srbije.
 
 
Oni su to zaslužili svojim visokim rezultatima na ovogodišnjim takmičenjima za pionire i kadete.
 
Iva Rakonjac je najbolja pionirka SS Srbije za 2021.godinu, a prva je kadetkinja na ovogodišnjem prvenstvu Srbije  u trostavu vazdušnom puškom, dok je mk puškom u trostavu juniorki ušla u finale što je veliki uspeh za njen uzrast. Na kontrolnom takmičenju Kampa, Iva je zauzela drugo mesto sa visokim rezultatom od 591 krug vazdušnom puškom, a u finalu od osam najboljih kadetkinja je osvojila srebrnu medalju .U finalnom meču se Iva ravnopravno  borila sa Ljiljanom Cvetković iz Niša, koja se upravo sprema za nastup na Prvenstvu Evrope, i koja je osvojila prvo mesto.
 
Marko Ninković je najbolji pionir SS Srbije za 2021.godinu, a na ovogodišnjem Prvenstvu je najuspešniji kadet i mlađi junior vazdušnim pištoljem, i najbolji junior mk pištoljem. Na kontrolnom takmičenju Kampa, Marko je zauzeo prvo mesto sa vrlo visokim rezultatom od 568 krugova vazdušnim pištoljem , a u finalu od osam najboljih kadeta je osvojio bronzanu medalju.
 
Ognjen Bunčić je osvojio srebrnu medalju na ovogodišnjem Prvenstvu Srbije za pionire vazdušnom puškom i bio  član srebrne ekipe pionira vazdušnim pištoljem. Na kontrolnom takmičenju Kampa, Ognjen se plasirao u finale od osam najboljih kadeta vazdušnom puškom sa rezultatom od 545 krugova i osvojio osmo mesto, što je odlično obzirom da je on bio najmlađi učesnik Kampa i jedini se takmičio iz dva oružja.
 
Do kraja avgusta sledi pauza za sve takmičare SD ''Pančevo 1813'', a sezonu nastavljaju pioniri na Prvenstvima Vojvodine i Srbije serijskom malokalibarskom puškom početkom septembra.
 
Aleksa Rakonjac će krajem avgusta nastaviti sezonu pripremama  reprezentacije SS Srbije u Novom Sadu, a početkom septembra će u Vroslavu nastupiti na Prvenstvu Evrope u disciplini trostav malokalibarskom puškom.
 
 
 
 MarketingNajnovije vesti