MUP potraga Foto: MUP Srbije
Srbija

Identifikovan muškarac koji je navodno pratio suprugu Predraga Malog

Izvor: 
FoNet Sre, 07/08/2019 - 20:45Muškarac koji je navodno pratio suprugu Predraga Malog, brata ministra finansija Siniše Malog, za koga je tabloid "Srpski telegraf" tvrdio da je novinar KRIK-a, identifikovan je i saslušan u Prvom osnovnom tužilaštvu, potvrđeno je danas za KRIK.
Tužilaštvo je odbilo da saopšti ime osumnjičenog za ugrožavanje bezbednosti supruge Predraga Malog i dostavilo je samo njegove inicijale – N.A. Novinarima je rečeno da je muškarac identifikovan i saslušan, kao i da su obavljeni razgovori sa oštećenom i svedocima, ali nije saopšteno šta su oni rekli.
 
Nakon što je KRIK objavio tekst u kome je otkrio da je Predrag Mali koristio stan i automobil "Milenijum tima", firme angažovane na jednom od najpoznatijih građevinskih projekata u državi – "Beogradu na vodi", "Srpski telegraf" je u tekstu pod naslovom "Kako se realizuje plan za slom vlasti i predsednika Srbije: Vučića ruše i preko beba", naveo da su novinari KRIK-a suprugu Predraga Malog "spopali nasred ulice i pratili je do ulaza u zgradu", a objavljeni su i snimci sigurnosnih kamera koji prikazuju nepoznatu osobu kako je, navodno, prati.
 
Urednik "Srpskog telegrafa" Milan Lađević potom je optužio KRIK da koristi "japansku metodu praćenja" i da je deo tajne operacije "Omča", koju sprovode zapadne ambasade sa ciljem da sruše Vučića i SNS sa vlasti, ali je dan kasnije tvrdio da ipak ne zna da li je na snimku novinar ili saradnik KRIK-a.
 
KRIK je demantovao te navode i pozvao građane da pomognu da se otkrije ko je muškarac sa snimka, a nakon izjava predsednika Vučića da će nadležni organi istražiti o kome je reč, reagovala je i policija i ponudila nagradu od pola miliona dinara za podatke o osobi sa snimka.
 
Nije poznato da li je muškarac koji je navodno pratio suprugu Predraga Malog identifikovan uz pomoć građana, budući da tužilaštvo nije odgovorilo na pitanje na koji način je utvrđeno ko je osoba sa snimka.MarketingNajnovije vesti