koronavirus Foto: pixabay
Srbija

INSAJDER: U Srbiji 24 osobe zaražene koronovirusom. Pacijenti na infektivnim klinikama u Pančevu, Beogradu i Nišu nisu životno ugroženi

Izvor: 
Insajder Čet, 12/03/2020 - 18:32Broj zaraženih korona virusom u Srbiji dostigao je 24. U svetu je proglašena pandemija, a više od 126.000 ljudi zaraženo je korona virusom širom sveta, dok su 4.624 osobe preminule. 

U Srbiji je do 18 časova ukupno koronavirusom bilo zaraženo 24 pacijenta. Kako je naveo ministar Zdravlja Zoran Lončar, danas je testirano 25 uzoraka, od toga je pet pozitivno i svi su apsolutno dobro.„Njih četvoro je već otišlo kući i biće u kućnoj izolaciji, jedan pacijent će ostati na infektivnoj klinici jer se žalio na tegobe“, rekao je Lončar, a objavio Insajder.

On je rekao da pacijenti na infektivnim klinikama u Beogradu, Nišu i Pančevu nisu životno ugroženi, a da je stariji pacijent u Novom Sadu i dalje u teškom stanju, ali u boljem nego prethodnih dana.

U Republici Srbiji je jutros do 8 časova registrovano ukupno 19 potvrđenih slučajeva COVID 19. Kako je navela premijerka Ana Brnabić na koneferenciji za novinare na kojima je predstavila mere za smanjenje posledica koronavirusa na pad privrede, broj respiratora u Srbiji je državna tajna, a dodatna javna nabavka raspisana je, kako je navela, za svaki slučaj. 

U nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je  ukupno 160 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja. Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci devet osoba od kojih je jedan  bio pozitivan i osam negativnih na koronavirus.
MarketingNajnovije vesti