svadba Foto: piqsels
Srbija

Ivent industrija: Nećemo poštovati zabrane, spremni da blokiramo ulice, fabrike…

Izvor: 
Tanjug Čet, 05/08/2021 - 16:33Udruženje Ivent industrija Srbije obavestilo je danas nadležne državne organe i javnost da neće prihvatiti i poštovati nove zabrane i ograničenja koja utiču na njihov rad.

U saopštenju dostavljenom medijima navode da je Ivent industrija prva zatvorena 15. marta i da je poslednja puštena da radi nakon 460 dana zabrane, a da nikakvu kompenzaciju od države nisu dobili.

Uvereni su, dodaju, da to što ponovo raste broj novozaraženih nema veze sa Ivent industrijom i dodaju da su u kontaktu sa mladencima i da na svadbama nije bilo zaražavanja.

"Ako je virus toliko opasan, ako mora da se zabranjuju okupljanja i proslave, onda u istom momentu sa tom odlukom mora biti doneta i odluka o naknadi svih troškova poslovanja za ivent industriju", navodi se u saopštenju.

U suprotnom će, kažu, Ivent industrija izvesti na ulice sve svoje zaposlene i članove porodica i spremni su da blokiraju ključne tačke u državi, aerodrome, autoputeva, fabrike, industrije...

"Nećemo dozvoliti da se virus širi na putovanjima po skijalištima i banjama, po hotelima i gradskom prevozu, po fabrikama, po raznim drugim skupovima i sličnim mestima, a da samo mi i naše porodice ispaštamo, kao što je do sada bilo", poručuju.

Obaveštenje su, kako navode, dostavili predsedniku Republike, premijerki, ministarstvima zdravlja, unutrašnjih poslova, finansija, gradonačelniku Beograda, zameniku gradonačelnika, Gradskom zavodu za javno zdravlje, Institutu "Batut", Kriznom štabu i svim medijima.

 
MarketingNajnovije vesti