Srbija

Iz štampe je izašao drugi broj besplatnog filmskog časopisa „Vidimo se u biokopu“

Izvor: 
KomunikArt Uto, 07/06/2022 - 13:51Mreža kinoprikazivača Srbije i Filmski centar Srbije sa ponosom predstavljaju drugi broj filmskog časopisa „Vidimo se u bioskopu“, vodiča kroz bioskopski repertoar i savremeni srpski film. Časopis je pokrenut na inicijativu Bobana Stefanovića, predsednika Upravnog odbora Mreže kinoprikazivača Srbije, sa kojim se u redakciji nalaze urednici-novinari Đorđe Bajić i Zoran Janković i dizajnerka Nevena Čavorović. Drugi broj je štampan u tiražu od 3.000 primeraka i može se besplatno preuzeti u svim bioskopima, domovima kulture i kulturnim centrima koji su deo Mreže kinoprikazivača Srbije. 

„Vidimo se u bioskopu“, drugi broj publikacije Mreže kinoprikazivača Srbije za filmsku umetnost, ima 24 strane u koloru. U drugom broju, pored kratkih osvrta na filmove koji su u bioskopsku distribuciju ušli u prvim mesecima 2022. godine, nalaze se intervjui sa Radivojem Rašom Andrićem (povodom velikog uspeha filma „Leto kada sam naučila da letim“) i Goranom Nikolićem (povodom premijere njegovog debitantskog filma „Heroji“ na 50. FEST-u).

U okviru novoustanovljene rubrike „Pazi, snima se!“ čitaoci časopisa „Vidimo se u bioskopu“ biće u prilici da pročitaju ekskluzivne reportaže sa snimanja budućih filmskih i festivalskih hitova, a to su „Pukotina u ledu“ Maje Miloš, „Vera“ Nedeljka Kovačića, „Senoviti Mediteran“ Ivana Jovića i „Liberta – Rađanje grada“ Gvozdena Đurića i Žanka Tomića. O novim filmovima, pored reditelja i scenarista, govore glumci Jovana Stojiljković, Tamara Krcunović, Petar Zekavica, Ivan Bosiljčić… Drugi broj časopisa sadrži i predstavljanje monografije „Čarobna melanholija: Neda Arnerić“ (o kojoj govori publicistkinja Anita Panić), kao i kompletnu listu gledanosti srpskih filmova tokom 2021. godine.

Časopis “Vidimo se u bioskopu“ izlazi tri puta godišnje (brojevi će obuhvatati period januar-april, maj-avgust i septembar-decembar) i čeka vas u svim objektima koji su deo Mreže kinoprikazivača Srbije. U Beogradu su to Art bioskop „Kolarac“ i Centar za kulturu „Vlada Divljan“, dok se spisak svih lokacija na kojima možete da preuzmete svoj primerak drugog broja časopisa „Vidimo se u bioskopu“ nalazi ovde. Požurite! Prvi broj je razgrabljen u rekordnom roku.
MarketingNajnovije vesti