Foto: Promo
Srbija

Izložba „Platforme” Natana Dvira na Beogradskom mesecu fotografije

Izvor: 
KomunikArt Pet, 21/05/2021 - 10:28Izložba radova „Platforme” izraelskog fotografa Natana Dvira biće otvorena 25. maja u 19 časova u Domu omladine Beograda, kao deo aktuelnog izdanja manifestacije Beogradski mesec fotografije (Belgrade Photo Month) koja se održava na više lokacija u Beogradu. Nakon otvaranja, posetioci će moći da posećuju izložbu od utorka do subote  u terminu 12-21h i nedeljom od 12 do 18 časova, do 4. juna.

„Platforme” predstavljaju istraživačku seriju jedinstvene podzemne arhitekture Njujorka, kroz koju se svakodnevno prolazi, tj. u kojoj se privremeno boravi. Metro platforme, posmatrane sa tačke gledišta putnika sa suprotnih strana, predstavljaju voajersko iskustvo precizno presečeno arhitekturom prostora. Platforma postaje pozornica gde glumci zauzimaju svoja privremena mesta pre dolaska voza, prizivajući naredni čin. Kombinovanjem voajerizma i fotografije i korišćenjem prednosti arhitekture podzemne železnice, u seriji se odražava otuđenost, odvajanje, lični prostor, individualizam, usamljenost i prolazna povezanost podzemnih prolaza urbanog megalopolisa.     

Festival se ove godine održava uz poštovanje svih mera Vlade Republike Srbije i Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19.

Beogradski mesec fotografije je prvi put organizovan 2016. godine a ovogodišnje izdanje je peto po redu. Uspeh festivala baziran je na tri jaka stuba: kvalitetu domaće fotografske scene, saradnji sa umetničkim fondacijama, muzejima, galerijama i svim inostranim kulturnim centrima i ambasadama u Beogradu, kao i kontaktima i saradnjama sa drugim međunarodnim manifestacijama koje pružaju šansu da srpski fotografi prezentuju svoje radove u inostranstvu, uz dovođenje stranih fotografa u Beograd.
MarketingNajnovije vesti