wikimedia
Srbija

Još 50.000 doza vakcine Sputnjik Ve stiglo u Srbiju

Izvor: 
Tanjug Uto, 09/02/2021 - 08:59Novi kontigent od 50.000 vakcina Sputnik Ve jutros je iz Rusije dopremljen u Srbiju, saznaje Tanjug.

Avion "Er Srbije" koji je prevezao cepiva, na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" sleteo je oko 06.30 sati, a vakcine će odmah biti dopremljene u Institut "Torlak", odakle će se distribuirati centrima za vakcinaciju širom zemlje.

Noćas je na moskovskom aerodromu Šeremetjevo utovar vakcina u avion "Er Srbije" nadgledao ministar za inovacije Nenad Popović, koji je istakao da se odnosi Srbije i Rusije nalaze na najvišem niovu u istoriji.

"Nijedna zemlja u Evropi nije dobila ovoliko vakcina iz Rusije koliko je dobila Srbija. U ovom trenutku, kada se i sama Rusija suočava sa poteškoćama da distribuira dovoljno vakcina svojim regionima, ona pomaže Srbiji i šalje vakcine kada su nam najpotrebnije", rekao je Popovoć Tanjugu.

To je, ističe, najčvršći dokaz bratskih odnosa dve zemlje i najboljih ličnih odnosa predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina.

"Vakcina je danas vrednija od zlata. Vakcine su nam važne za očuvanje zdravlja i života ljudi, ali i za ekonomiju i vraćanje normalnom životu", rekao je Popović, koji je i kopredsednik Međuvladinog komiteta za saradnju sa Rusijom.

On je istakao da Srbija, nastavkom vakcinacije ovim tempom, može prva da pobedi pandemiju.

"Da nastavi da jača ekonomiju i privlači investicije, i da učvrsti ulogu ekonomskog lidera u ovom delu Evrope", rekao je Popović.

Iz Rusije je u Srbiju jutros stiglo još 50.000 vakcina, a kroz dva dana, 11. februara, trebalo bi da stignu i ruski stručnjaci, koji će sa kolegama iz Instituta "Torlak" razmotriti mogućnosti da "Sputnjik Ve" počne da se proizvodi u Srbiji.
MarketingNajnovije vesti