Učionica Foto: pxhere
Srbija

Kako će izgledati naredna školska godina – ministarstvo predlaže više modela

Izvor: 
RTS Čet, 30/07/2020 - 18:44Ministarstvo će predložiti više modela za narednu školsku godinu, rekao je za RTS ministar prosvete Mladen Šarčečvić.

Mladen Šarčević je, gostujući u Beogradskoj hronici RTS-a, rekao da je nastava na daljinu bila nužno zlo i da se nada da će sada to moći da bude obogaćeno time da deca dolaze u školu.

Naveo je da će mlađa deca verovatno dolaziti u školu više nego ostala.

Ministar je rekao da je 22,5 odsto roditelja navelo da ne mogu da ostave dete do 12,5 godina kod kuće jer oboje rade.

Istakao je i da Srbija prati kakvo je stanje u drugim zemljama i da je sa njima u komunikaciji. Ukazuje i da se Srbija u prvom ciklusu dobro pokazala i da je zbog toga vidljiva.

Mladen Šarčević je rekao da je napravljen plan da se deci ponudi nekoliko modela i da će taj plan sledeće godine biti predložen medicinskom delu Kriznog štaba. Oni će to analizirati.

Ukazao je i da je pretpostavka da ćemo uspeti da oborimo ovaj pik epidemije i da ćemo da krenemo da se bavimo drugim poslovima, ali ćemo morati da budemo disciplinovani.

Kako kaže, očekuje se više i od roditelja i od nastavnika, a radiće se i izveštaji i analize.

Navodi da se brine i o prvacima, ali i o studentima i da je važno da oni jedan deo vremena, ako to dozvole epidemiološki uslovi, provode u ustanovama.

Mladen Šarčević je naglasio i da se uveliko snimaju časovi i da sada postoji profesionalni studio. Kaže da će se časovi emitovati verovatno na RTS3 i RTS Planeti a u opticaju su i regionalne televizije za manjine.

Naglašava da je glavni cilj bezbednost.
MarketingNajnovije vesti