Novac
Srbija

Kako je jedna kazna od 550 dinara "uz pomoć" izvršitelja porasla na 40.000 dinara, ovo čeka i Pančevce?

Izvor: 
nova.rs/013info Ned, 25/07/2021 - 09:22Sreten Spasojević iz Aranđelovca već neko vreme muči muku s izvršiteljem, nakon što mu je kazna Parking servisa, u iznosu od 550 dinara, porasla na nešto manje od 40.000 dinara.
 
Spasojević za Nova.rs ističe da nije ni znao da ima neplaćenu kaznu, sve dok od izvršitelja nije dobio rešenje da plati oko 18.000 dinara, a kako ni tu njegove muke nisu bile gotove, nedavno mu je stiglo još jedno u identičnom iznosu.

 

"Radi se o kazni od 550 dinara za Parking servis iz Topole. Ne mogu da tvrdim, ali pretpostavljam da je kazna bila zadenuta za brisač. Ja taj papir, naravno, nisam mogao da nađem, niti da znam da bi trebalo da nešto uplatim. Posle recimo godinu dana, bez ikakve opomene i slično, dobio sam od izvršitelja rešenje da mora da naplati tu kaznu za Parking servis. Otišao sam kod izvršitelja da vidim o čemu se radi, nakon čega mi je on rekao da moram da uplatim negde oko 18.000 dinara, na ime kazne, sudskih troškova od nešto više od 10.000 dinara, ali i njegove usluge u iznosu od 6.600, kao i još neke stvari", kaže za Nova.rs Spasojević.
 
Spasojević tvrdi da je, ipak, uspeo da se dogovori s izvršiteljem i da kaznu plati na rate, s obzirom da je ona u visini njegove penzije.
 
"Ja sam se dogovorio s njim, pošto imam penziju od 19.000 dinara, što je minimalno, da isplatim u ratama. Međutim, posle pet, šest dana stavljena mi je zabrana na penziju. Odbijali su mi od penzije nešto više od 4.000 dinara. Ipak i to sam platio", kaže Spasojević i dodaje:
 
"Nakon što sam mislio da sam sve regulisao, dobio sam od izvršitelja zaključak gde stoji da su namireni dugovi izvršenja. Ipak, nakon tog prvog zaključka stiže mi i drugi, u kojem se navodi da bi trebalo da uplatim još 17.000 dinara na ime još nekih troškova - advokata, zatim za slanje poštom više od 2.000 dinara, jer, je l’ te, taj koverat košta toliko. Tako da je moja kazna od 550 dinara na kraju izašla na 37.000, 38.000 dinara", priča on.
 
Dodaje da novo rešenje nije platio, već da će putem suda pokušati da nađe pravdu.
 
"Pokušaću svim pravnim sredstvima da se izborim za pravdu. Hoću samo da pokažem građanima šta se dešava i na koji način se radi u našoj zemlji", kaže ovaj čovek.
 
Podsetimo, pre nešto više od mesec dana portal 013info je objavio da je i pančevačko JKP "Higijena" ustupilo deo svojih potraživanja, privatnoj firmi iz Ćuprije, koja je počela da šalje slična obaveštenja.
 
Tada smo od Higijene zatražili podatke o ovom postupku, međutim oni do današnjeg dana nisu odgovorili na naša novinarska pitanja. 
 
 MarketingNajnovije vesti