Narodna skupština Srbije Foto: Aleksandar Stojković
Srbija

Kakvu poruku Vučić šalje opoziciji postavljanjem Orlića za predsednika Skupštine?

Izvor: 
N1(021 Sub, 30/07/2022 - 22:15Uoči konstitutivne sednice Skupštine Srbije, postavlja se pitanje kakvu poruku je Aleksandar Vučić uputio poslanicima opozicije kandidujući baš Vladimira Orlića za predsednika parlamenta.
 

Kako prenosi N1, iskustva budućih poslanika sa budućim predsednikom parlamenta su različita.

"Nisam sasvim sigurna koju će on ulogu zauzeti. Kao predsednik Narodne skupštine možda će on pokušati da igra neku drugačiju ulogu od one koju je igrao. Mislim da on jako dobro poznaje procedure i da će pokušati da manevriše njima na različite moguće načine", smatra Biljana Đorđević iz "Ne davimo Beograd".

"Ne radim to često, ali želeo bih da pohvalim odnos budućeg predsednika prema ovom sastanku i učesnicima tog sastanka. U tom kontekstu, nadam se da će se takva slika preneti i u parlament i da će se neke tenzije, koje su do sada postojale u političkom životu, sada smanjiti", naveo je posle konsultacija Nikola Dragićević iz Srpskog pokreta "Zavetnici".

"Ja sam imao priliku samo jednom sa Orlićem da razgovaram u jednoj debatnoj emisiji. To je sve samo ne čovek spreman za dijalog. On je naprotiv bio poslat i u tu emisiju, i sada kao predsednik skupštine, da razara taj dijalog. Mi ćemo to, naravno, pokušavati da sprečimo pozivajući se na procedure", navodi Đorđe Miketić, budući poslanik iz stranke Zajedno.
 
"Srbiji je u ovom trenutku najpotrebnije jedinstvo i politička stabilnost. I ako to shvatamo i ako to shvataju svi relevantni politički činioсi koji će imati svoje političke predstavnike u parlamentu i ako ne krenemo od onog partijskog, već od onog opšteg, onda sam potpuno ubeđen da možemo naći ono što jeste naš zajednički imenitelj, a naš zajednički imenitelj je Srbija i građani Srbije", izjavio je Đorđe Milićević iz SPS-a.
 
Da Vladimir Orlić bude kandidat Srpske napredne stranke za predsednika Skupštine odlučeno je na današnjoj sednici Predsedništva naprednjaka,na predlog predsednika stranke Aleksandra Vučića.
 
"Ponosim se time što s takvim čovekom sedim u stranci, što je to čovek koji je u međuvremenu završio Matematičku gimnaziju i ETF na kome je doktorirao, što je otac tri ćerke, što je bio stipendista za mlade talente i što je čovek fantastičnog inženjerskog uma i britke i jake reči. Njegove debate u Skupštini su bile uživanje za slušanje, kako se bori za ideje koje su promovisali SNS i Vučić", rekao je član Predsedništva SNS Nikola Selaković posle sednice.
 
 
 MarketingNajnovije vesti