Radnici na građevini Foto: pixabay/ilustracija
Srbija

Kisić: U prošloj godini manje povreda na radu nego 2019.

Izvor: 
Tanjug Sre, 09/06/2021 - 13:39U prošloj godini zabeležen je manji broj povreda na radu nego 2019, a zahvaljujući projektu "Podrška i unapređenje zdravlja na radu i inspekcije rada u Srbiji", inspektorat za rad dobio je pilot učionicu koja bi vremenom trebala da se razvije u centar za edukaciju, izjavila je danas ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević.

Ona je na završnoj konferenciji tvining programa pomenutog projekta rekla da je u prethodnom periodu fokus bio na modernizaciji rada inspektorata za rad, te da će pilot učionica inspektorima omogućiti da steknu i razvijaju znanje i veštine u skladu sa tehničko- tehnološkim dostignućima.

"Urađeno je mnogo i to nas podstiče da nastavimo još jačim tempom", rekla je Kisić Tepavčevićeva i zahvalila partnerima iz Evropske unije i Slovačkoj i Češkoj koje su pomogle da se projekat unapređenja zdravlja na radu u Srbiji, kaže, uspešno sprovede.

"Težnja je da se stvori socijalno-ekonomska motivacija kod svih učesnika u procesima rada i da što veći broj privrednih subjekata aktivno upravlja bezbednošću i zdravljem na radu", istakla je ministarka.

Navela je i da su u toku aktivnosti na izradi nacrta Zakona o bezbednosti zdravlja na radu sa ciljem sprečavanja povreda na radu, profesionalnih bolesti i bolesti u vezi sa radom.

"Dosledno ćemo se zalagati da poslodavci i zaposleni, uz podršku države, sprovode sve preventivne mere zaštite zdravlja na radu i tako unaprede ukupno stanje bezbednosti", zaključila je Kisić Tepavčevićeva.
MarketingNajnovije vesti