Predrag Kon printscreen
Srbija

Kon: Duboko me je pogodila molba Crkve, potpuno negira sve naše mere

Izvor: 
021 Uto, 14/04/2020 - 16:39

Član Kriznog štaba, epidemiolog Predrag Kon rekao je da ga je jako pogodila molba Sinoda Srpske pravoslavne crkve o popuštanju mera tokom obeležavanja Uskrsa jer, kako kaže, potpuno negira sve napore da se spreči širenje virusa korona.
 
Objašnjavajući svoje povlačenje iz kriznog štaba, a potom i odluku da ostane na čelu stručnog tela Vlade Srbije, Kon je rekao da je bio izložen "ozbiljnim kritikama koje nisu bile samo kritike, već i napadi na ukupan rad lično i stručnog tima".
 
"Napisao sam na svom ličnom fejsbuk nalogu da ovaj posao treba da preuzme neko ko to može bolje da radi jer je taj nivo bezobrazluka prevazišao ono što bi moglo da se prihvati. To je jedna strana priče. Osim toga, duboko me je pogodila molba Sinoda Srpske pravoslavne crkve zato što potpuno negira sve ono što je dosadašnji pokušaj da se spase život i shvatajući da do to te mere ima nerazumevanja u javnosti, osetio sam potrebu da se sklonim. Danas sam bio na razgovoru kod premijerke i predsednika - jasno je da svoju profesionalnu obavezu imam i svestan sam je i moram da javno iskažem da bez tako snažne podrške predsednika i vlasti, mi ne bi bili u stanju ništa da uradimo osim da pričamo", rekao je Kon.
 
On je dodao da je svestan politizacije i svega što prati naše društvo.
 MarketingNajnovije vesti