Predrag Kon printscreen
Srbija

Kon: Nije realno da se dočekuje Nova godina kao da se ništa ne dešava

Izvor: 
Tanjug Uto, 15/12/2020 - 10:23


Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon izjavio je danas, govoreći o epidemiološkim merama za Novu godinu i Božić, da još nema odluke o tome.

Na pitanje koliko je realno da se uvede policijski čas, Kon je rekao da na to ne može da odgovori, ali da može da kaže da nije realno da će se Nova godina dočekivati kao da se ništa ne dešava.

Kon je za RTS rekao da je broj novozaraženih korona virusom počeo da pada u odnosu na pre desetak dana, a da će se efekti kada je reč o broju prijema u bolnice osetiti za desetak dana.

On je naveo da je i dalje veći broj prijema u bolnice nego otpust i precizirao da je sada taj broj veći za oko 200, a da je ranije bilo 300.

Međutim, Kon je upozorio da ne bi trebalo da bude preteranog radovanja oko toga i istakao da se bolnice nalaze u veoma ozbiljnoj situaciji.

Kada je reč o novim merama pri ulasku u Srbiju, Kon je rekao da će stranim državljanima biti neophodan pi-si-ar test, a da se državljanima Srbije savetuje da ga imaju, a da će u suprotnom morati u izolaciju od deset dana koju će moći da prekinu ako urade test i on bude negativan.
MarketingNajnovije vesti