Predrag Kon printscreen
Srbija

Kon: Postoji otpor onih koji treba da kažnjavaju za nepoštovanje epidemioloških mera

Izvor: 
FoNet Sre, 04/11/2020 - 10:41Epidemiolog Predrag Kon rekao je danas da smatra da postoji otpor onih koji treba da kažnjavaju za nepoštovanje epidemioloških mera, iako su pružili značajne dokaze da su sprovodili kontrole, ponavljajući da bi građani trebalo da nose maske. 
 
Kon je za RTS rekao da je više puta pisao šta mora da se čini i kako građani da se ponašaju, napominjući da je Beograd mesto odakle će ići "rasejavanje".
 
Bilo je predloga za skraćenje radnog vremena, rekao je Kon odgovarajući na pitanje da li će se u Beogradu primeniti model iz Novog Pazara da kafići i restorani rade od 21 sat.
 
"Na sreću imamo još stanje da nije puna popunjenost kapaciteta, ali to je klackalica. Ne smemo dozvoliti da dođemo u situaciju da nemamo gde da smeštamo ljude", rekao je Kon.
 
Kon je rekao da se slaže sa svim onim što su predložili lekari okupljeni u organizaciji Ujedinjeni protiv kovida i ukazuje da ne treba misliti da nijedan od tih predloga nije razmatran na Kriznom štabu.
 
"Neko misli da treba da bude javna debata medicinskog dela štaba protiv drugog dela Kriznog štaba", rekao je Kon.MarketingNajnovije vesti