Foto: Screenshot (Youtube-KTV)
Srbija

Kon: Tražićemo da kovid propusnice tokom novogodišnjih praznika važe 24 časa

Izvor: 
021.rs/Beta Čet, 16/12/2021 - 20:13Epidemiolog Predrag Kon najavio je da će medicinski deo Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa tražiti da važenje kovid propusnica tokom novogodišnjih praznika bude produženo na 24 časa.

On je za portal Telegraf.rs rekao da je proslava Nove godine trenutno "najveći epidemiološki rizik" ali i dodao da je skeptičan po pitanju eventualnog produženja važenja kovid propusnica.

"Mi smo tražili razgovor o tome i on je odložen. Malo sam skeptičan, mislim da baš nikakve dodatne mere neće biti prihvaćene ali novi podaci ukazuju na to ako bismo proaktivno razmišljali i te kako bi trebalo da se te mere pooštre", naveo je epidemiolog.

Kon je naveo da je moguće da je omikron soj korona virusa već prisutan u Srbiji i ocenio da je neminovno da dodje tokom januara, verovatno u drugoj polovini meseca, dodje do povećanja broj novoinficiranih.

"Koliko će to povećanje biti veliko i da li će biti pravi talas kakve smo videli, ja se iskreno nadam da neće ali prvi pokazatelji ukazuju da je to neminovnost. Zašto bi se kod nas drugačije dešavalo nego što se dešava u Londonu? Ne postoji nijedan odgovor na to", naveo je Kon.

 
MarketingNajnovije vesti